Събитие

Събитие

Благотворителна вечеря „Добротворение“

40 000 лв. дарение в подкрепа на Гоги и Ради от благотворителна вечеря „Добротворение“, организирана от фондация „Нашият дом е България“

Благотворително събитие в помощ две момченца – Гоги (на 8 години) и Ради (на 6 години) организира фондация “Нашият дом е България”. Двете деца са с диагноза аутизъм и не могат да говорят. За да се подобри състоянието им, имат нужда от преливки на костен мозък извън България, а цената на една процедура е 20 000 лв. Те не са просто две български деца – те са носители на надеждата, че с общи усилия и вяра всички ние можем да сътворим добро.

„Наистина, колко въздигащо и осмислящо живота е да помогнем безвъзмездно“ – обърна се към гостите на събитието арх. Пламен Пламенов Мирянов – вдъхновител, организатор и продуцент на събитието, както и основател и идеолог на Фондация „Нашият дом е България“.

И допълни: „Поетът Владимир Башев пише: „Ако няма какво дадем на света, за какво сме родени“. Ние не щем, нито славата, ни участта на големите гении… И нека най-вече Словото Божие като житно зрънце да падне на добра почва и да се запази – да поникне в нашите сърца, да израсте в красив клас, като принесе стократен плод с търпение“.

„Днес е необходим все повече духът на благостта, състраданието, милостта, дълготърпението, прошката и широкосърдието“ – каза още в словото си арх. Мирянов и цитира Св. Апостол Павел с думите: „А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу“.

Колеги, приятели и съмишленици на фондация “Нашият дом е България” се обединиха около каузата и с общи усилия събраха сумата от 40,000 лева.

На търг бяха предложени картини и фотографии от български автори; топка, подписана от „златните момичета“ на България; книги от Георги Бърдаров, осигурени от издателство “Мусагена”. Гостите имаха възможност да дарят сума по свой избор, както и да закупят билети за томбола със специални подаръци от партньорите на събитието. Събраните средства – по 20 000 лева за всяко дете – ще дадат възможност Гоги и Ради да получат по една преливка на костен мозък – малка, но важна стъпка към по-пълноценен живот за двете деца и семействата им.

Програмата на събитието, режисирано от арх. Пламен Пламенов Мирянов, с водещи Галина Димитрова и Ники Кънчев, който е до Гоги и Ради от дълго време, включваше: прочит на слово от Свещеното Писание, музикални изпълнения на класически пиеси от квартет “Quarto”. Ансамбъл “Българе” с ръководител Христо Димитров и изпълнители от ансамбъл “Филип Кутев” обогатиха програмата с народни песни и танци.

„Обещах си да не наричам Гоги и Ради „аутисти“. Те са просто деца. Наши деца. И ние сме длъжни да се погрижим за тях“, убеден е Ники Кънчев. Самият той активно, вече повече от година, подкрепя двете момчета и семействата им, като популяризира каузата им по всички възможни начини. “Кръгът на Доброто, както го наричам аз, се задвижи отново”, каза популярният тв и радио водещ.

Големите герои се казват Гоги и Ради, но вечери като тази ни припомнят, че всички можем да бъдем герои – за някого, понякога.

Ако искате да ги подкрепите и вие, можете да го направите на следните дарителски сметки:

Дарителска сметка Ради:
IBAN: BG89 BPBI 7947 1062 5989 01
Габриела Велизарова Георгиева
В полза за Ради

Дарителска сметка Гоги:
IBAN: BG97 UBBS 8002 1019 5125 50
Георги Димитров Русев
В полза на Гоги

сподели: